Basisprincipes van een financiële planner

Wat is financiële planning en waarom is het cruciaal voor u.

Ook al denk je niet dat je een financiële planner bent, je kunt maar beter snel gaan denken. In de Verenigde Staten zijn er naar schatting 5,6 miljoen mensen die ofwel selfmade miljonair zijn ofwel financieel onafhankelijk. En wat is er zo moeilijk te geloven over die statistiek, vraag je je af? Dit komt omdat dat slechts ongeveer 5% van de Amerikaanse bevolking is.

De resterende 95% van de Amerikaanse bevolking (we hebben het hier over 106,4 miljoen mensen!) Is niet alleen niet rijk, maar de meesten van hen worden geconfronteerd met financiële rampen, hetzij als gevolg van slechte financiële planning of dwaze uitgaven !. Daarom moet u gaan denken als een financiële planner. Financiële planning is niet zo ingewikkeld en het kan een enorm verschil maken in je leven.

Zoals het gezegde luidt: “niet plannen is van plan te mislukken”. Veel van hetzelfde kan worden gezegd als je je financiën niet goed plant, het maakt niet uit of je een hoogverdiener bent, je hebt nog steeds financiële plannervaardigheden nodig, om je op een veilige manier te vormen en om ervoor te zorgen dat je leven financieel veilig is .

Feit is dat financiële planning geen optie is, de meesten van ons moeten vandaag vooruit denken, en u moet uw financiële planner-vaardigheden meteen oefenen om te genieten van het geld dat u vandaag in de toekomst verdient.

De basis van financiële planning is om al uw financiën op orde te houden, dit is een zeer eenvoudig advies, oké. Maar vaker concentreren we ons liever op andere dingen in het leven, zoals gezondheid, studies, werk en meer.

Denk na over de dingen die u in het leven wilt bereiken, en hoe u daar zult komen, de financiële planner stelt altijd zijn doelen vast en brengt wat orde in zijn denken voordat hij begint met het daadwerkelijk in beweging zetten van de wielen. Financiële planning kan bestaan ​​uit het kopen van een huis, het betalen van onderwijs voor uw kinderen en het nadenken over een pensioenfonds.

Met financiële planning kunt u uw huidige looncontrole en uw spaargeld gebruiken om te werken aan een programma dat u gemoedsrust geeft op financieel niveau, een financiële planner zal een budget plannen op basis van de begrote uitgaven van elk huishouden en een opgesteld spaarplan , dit zal u helpen uw geld verstandig en effectief uit te geven.

Een financiële planner zal overwegen om spaargeld te laten investeren in een beleggingsvehikel dat een hoger rendement oplevert dan de normale bankrekening, het zal uw spaargeld wat meer spierkracht geven en u helpen uw financiële doelen in een kortere periode te bereiken.

Door nu met uw pensioenplanning te beginnen (niet later!), Kunt u inschatten hoeveel geld u nodig heeft om uw huidige levensstijl te behouden en waar dit geld vandaan zal komen. Veel mensen, vooral degenen die net zijn begonnen met werken, zetten hun pensioenplanning altijd op een laag pitje om redenen zoals ik net begon met werken en Oh, ik ben nog jong.

Velen realiseren zich echter niet dat als u vroeg begint met sparen voor uw pensioen, u meer kunt sparen en beleggen vanwege de magie van samengestelde rente, op voorwaarde dat u uw spaargeld verstandig investeert. Misschien hoeft u niet tot uw 65e te wachten om met pensioen te gaan. Voor zover je weet, heb je op 40-jarige leeftijd misschien al je financiële onafhankelijkheid bereikt en hoef je je geen zorgen te maken over vroeg opstaan ​​om in te klokken of te werken tot in de late uurtjes, want er zijn deadlines die je moet halen.